Flere nordjyske naturbrande

Knastør natur giver travl dag for beredskabet.

Onsdag formiddag har beredskab tre forskellige steder i Nordjylland været kaldt ud til naturbrande. Først måtte beredskabet fra Jammerbugt rykke ud til en naturbrand ved Pandrup, der dog forholdsvis hurtigt kom under kontrol.

Senere blev Thisted Brandvæsen kaldt til Hurup, selvom det viste sig at være falsk alarm, er indsatslederen glad for, at der ikke blev taget nogen chancer, da den tørre vegetation kan være en springfarlig bombe, hvis der først er ild.

Lidt over 11 blev Beredskab Vesthimmerland kaldt ud til Stistrup i Farsø, hvor en større brand var i gang. Ifølge indsatslederen var det et større areal, der af endnu uforklarlige årsager var brudt i brand, og en halv time efter alarmen var gået, var branden stadig ikke under kontrol. Ifølge indsatslederen ville det dog ikke tage lang tid, før beredskabet havde styr på ilden.

Med udsigt til endnu flere dage med høj sol og tørt vejr, kan det blive en travl uge for regionens beredskabscentre, og de advarer derfor folk om at være særligt opmærksomme i den tørre natur.


Seneste nyt

fra Nordjylland