Flere nordjyske skoler udsat for falsk bombetrussel

Det er skolernes nye Aula og det gamle intranet Unilogin, der tilsyneladende gør det muligt for hackere at sende falske mails ud.

Der er igen indsendt bombetrusler mod nordjyske skoler via Folkeskolens nye Aula og det gamle intranet-system Unilogin.

Denne gang er det Hjørring-skolerne Bjergby Skole, Højene Skole og Lundergaardkolen samt Hadsund Skole, der har modtaget mails med trusler. Politiet vurderer over for skolerne, at der er tale om falske trusler, og de ser ingen risiko i at fortsætte med almindelig skolegang.

Mailen i Hjørring er sendt til ledelse, personale og elever.

- Jeg har af flere omgange været i kontakt med politiet herom og kan i den forbindelse oplyse, at politiet har vurderet mailen og oplyser, at de ikke vurderer, at der er nogen risiko forbundet med truslen. De oplyser, at rigtig mange skoler landet over har modtaget samme mail i dag, og de er i fuld gang med at efterforske sagen, skriver skoleleder Michael Harritslev fra skolerne i Hjørring på skolens intranet.

Trussel mod Hadsund Skole

Også på Hadsund Skole dukkede der tirsdag aften en trusselslignende mail op på intranet hos en række forældre og elever fra skolen. Her er der ligeledes tale om en bombetrussel samt et krav om at få udbetalt penge. Meddelelsen er tilsyneladende så uprofessionelt skrevet, at politiet hurtigt kunne mane til ro også i Hadsund. 

- Det er foregået udramatisk, ingen har været bange, og der kom hurtigt styr på situationen, siger konstitueret skoleleder på Hadsund Skole, Torben Bjertrup.

Skole evakueret

Tidligere på ugen har der også været trusler mod Klarup Skole i Aalborg og Tingstrup Skole i Thisted. I Thisted blev skolen mandag evakueret efter ombetruslen.

I Thisted blev en 13-årig elev på Tingstrup Skole i første omgang mistænkt for at stå bag bombetruslen, men dagen efter meddelte Midt- og Vestjyllands Politi, at han formentlig er uskyldig.

Truslen mod skolen blev sendt fra en IP-adresse på Fyn, og politiet mener, at nogen har skaffet sig adgang til drengens profil, så det så ud som om, at han havde skrevet beskeden.

De nye sager kommer efter, at Tingstrup Skole i Thisted mandag blev evakueret efter en bombetrussel, der kom via skolernes nye intranet Aula. Og samme dag blev der også meldt om en bombetrussel mod Klarup Skole i Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland