Flere nordmænd sover på hotel i Jammerbugt Kommune

I Jammerbugt Kommune oplever de en stigende fremgang i turismeovernatninger - især hos nordmændene.

Det våde og kolde vejr har givet Fårup Sommerland dårlige besøgstal hen over sommeren, men der er ikke kun dårlige nyheder hos den nordjyske forlystelsespark.

- Et lyspunkt har været Hotel Fårup (Forlystelsesparkens hotel red.), hvor vi har haft en højere belægning end sidste år - herunder en stigning på 20% på norske overnatninger. Så vi er tilfredse med belægningen på hotellet, siger marketingschef hos Fårup Sommerland, Rasmus Mortensen. 

Og det er ikke kun i Fårup, at de mærker til de mange nordmænd. Hele Jammerbugt Kommune melder om fremgang i overnattende norske turister.

I alt er der en fremgang på 2,4%, svarende til 6.570 flere, i turismeovernatninger i kommunen, mens der for de overnattende nordmænds vedkommende er tale om hele 13,8% i Jammerbugt Kommune. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Samlet set er Nordjylland gået 1% tilbage på norske gæster. 

- Det er rigtig positivt, at vi har formået at mobilisere en vækst i forsæsonen. At vi er attraktive som besøgsmål - også udenfor højsæsonen - falder fint i tråd med, at vi ønsker at udvide sæsonen, siger erhvervs- og turistchef i Jammerbugt Kommune, Anders Stryhn.

Også borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade, glæder sig over fremgangen. 

- Vi har prioriteret og investeret i at øge turismen i Jammerbugt Kommune. Det er meget positivt, at vi nu kan begynde at aflæse resultaterne af det offentligt-private samarbejde til glæde for hele erhvervet indenfor turisme og detailhandel i Jammerbugt Kommune. 

I forhold til sidste år har Jammerbugt Kommune fået to nye hoteller, Hotel Fårup og Strandhotellet i Blokhus. Men Anders Stryhn forklarer, at der ikke er kommet flere sengepladser til turisterne i Jammerbugt Kommune, da Svinkløv Badehotel endnu ikke er blevet gennemført, efter det brændte ned. 


Seneste nyt

fra Nordjylland