Flere og flere akademikere i Nordjylland står uden job

Virksomheder ved ikke, hvordan man bruger de akademisk uddannede, og akademikerne selv har svært ved at forklare det.

Antallet af ledige akademikere i Nordjylland vokser, og andelen af de arbejdsløse ligger over de fleste andre faggrupper. Virksomheder ved ikke, hvordan man bruger de akademisk uddannede, og akademikerne selv har svært ved at forklare det.

- Jeg tror altid, det er svært at forklare, hvad man som akademiker kan gøre for virksomheder, når man ikke står med en specifik profession som sygeplejerske eller læge, siger den arbejdsløse akademiker Lisa Klemm fra Vodskov til TV2 Nord.

Arbejdsløshedsprocenten på akademikere i Nordjylland var 31. august på 5,6 pct.. Den er steget det sidste år, og ligger to procentpoint over den generelle arbejdsløshed i Nordjylland. Lisa Klemm har søgt 120 job, siden hun blev som Cand.It. I juni i år.

Derfor er Lisa Klemm nu med i et forløb på den nordjyske virksomhed Alfa Laval fra Aalborg. Her skal hun være i 9 uger sammen med 4 andre arbejdsløse akademikere. De skal lære, hvad de kan bidrage med i en virksomhed.

- Virksomhederne har svært ved at finde ud, hvad de forskellige akademiske uddannelser indeholder, og hvordan de kan bruge de akademiske medarbejdere, forklare Gitte Astrup Melgaard, der er kommerciel direktør i konsulentfirmaet Add Value, som hjælper Jobcentret med at få arbejdsløse akademikere i arbejde.

Lønnen i perioden er udelukkende dagpenge, og der er ingen garanti for job bagefter. Men ifølge konsulentfirmaet bag, så finder 20 pct. af deltagerne et nyt job i den ni uger lange periode, de arbejder for en virksomhed.

- Jeg tror absolut på, der er job til os alle. Det er måske ikke alle sammen drømmejob, men man må tage det og lære en masse af det, siger Lisa Klemm til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland