Flere og flere studerende kommer udefra

02:11

Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Flere og flere af de studerende på Aalborg Universitet kommer til Aalborg fra andre landsdele end Nordjylland.

Tal fra Aalborg Universitet viser, at 39,2 procent af de studerende, der er blevet optaget i år, afsluttede gymnasiet i Nordjylland. I 2012 gjorde det sig gældende for 41,5 af de studerende, der blev optaget på Aalborg Universitet.

- Jeg tror, at det skyldes mange faktorer. Først og fremmest har vi mange spændende uddannelser at byde på, og det har man fået øjnene op for andre steder, siger Helle Thomsen, områdeleder på studiekontoret, Aalborg Universitet.

Særligt de midt- og vestjyske og østjyske studerende har fået øjnene op for Aalborg som studieby. Der er i år blevet optaget 132 flere midt- og vestjyder på Aalborg Universitet end for to år siden, mens hele 147 flere østjyder læser på AAU nu end i 2012.

- Det har været super fedt og mega spændende at møde en masse mennesker nye mennesker, og finde ud af, hvad universitetet egentlig er for noget, siger den nybagte AAU-studerende Maria Andersen fra Viborg.

Det skaber dog også nogle udfordringer, at mange studerende nu bor langt væk fra mor og far.

- Det kan være nogle faglige udfordringer. Man skal vænne sig til at gå på et universitet - for det er jo immervæk lidt noget andet end at gå i gymnasiet. Det kan også være ensomhedsproblemer, problemer med at lære byen at kende og det, at man ikke har sine venner omkring sig længere, siger Helle Thomsen.

- Man kan komme til at savne det derhjemme, og det er en lang tur, men indtil videre har der været flest positive ting. Man finder også ud af noget omkring sig selv og hvordan man tackler forskellige situationer, fortæller Solvej Asmussen fra Nivå på Sjælland, som også netop er begyndt på Aalborg Universitet.

Flere end 2200 er i år kommet til universitetet i Aalborg fra andre landsdele end Nordjylland, og indtil videre er de studerende ganske tilfredse med at være havnet i Aalborg.

- Det er en hyggelig by. Der er rigtig mange studerende, og jeg synes det er en rigtig fin by - også med gågaderne - og de tager rigtig godt imod én, siger Maria Andersen.

- Jeg synes det er dejligt heroppe. Det er lidt mindre end København på en god måde, siger Solvej Asmussen.

Flere nyheder fra TV2 Nord