Flere østeuropæere sigtes for indbrud

Procentvist tegner østeuropæere sig for næsten tre gange så mange indbrud siden 2010.

Nye tal fra Nordjyllands Politi viser en markant stigning i mængden af østeuropæisk kriminalitet. På kun få år er tre gange så mange østeuropæere sigtet for indbrud i regionen.

I 2010 var 4,1 procent af de, der blev sigtet for indbrud fra Østeuropa. De nyeste tal fra 2013 viser at tallet nu er 15,3 %.

- De østeuropæiske kriminelle har tidligere huseret syd for Nordjyllands Politikreds, men de har så åbenbart fundet indpas heroppe, siger politiinspektør Stig Lundbo fra Nordjyllands Politi.

Især er mange litauere flyttet til Nordjylland de seneste år. På statistikken er det også litauere, der står bag flest af de østeuropæiske sigtelser.

- Vi ved, at der er 900 litauere, som er bosiddende i Nordjylland, men om der er en kontakt til litauere i deres hjemland, som de agerer overfor og simpelthen udpeger områder, der er egnede til indbrudskriminalitet, det ved vi ikke, siger politiinspektøren.

Det er primært bytte, der er let at omsætte, som tyvene går efter.

På trods af, at østkriminalitet er et stigende problem i Nordjylland, er tallene for regionen lavere end landsgennemsnittet.


Seneste nyt

fra Nordjylland