Flere overnatninger i Nordjylland

Foto: TV2/Nord

Der er sket en stigning i de samlede nordjyske overnatninger på 8,3 pct. i forhold til samme måned i 2010. Kæmpestigning i svenske turister. Størstedelen af væksten er koncentreret i Frederikshavn Kommune.  

Januar måned viser positive tegn for både nordjyske hoteller, feriecentre og vandrerhjem. De nordjyske hotelovernatninger er i forhold til sidste år steget med 9 pct., feriecentre går frem med 6,5 pct. og vandrerhjemmene viser en stigning med hele 18,8 pct. Det viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik.

Sammenlignet med de øvrige danske regioner er Nordjylland sammen med Hovedstaden de eneste regioner, der oplever en samlet fremgang i antallet af overnatninger.

- Det er meget positivt, at nordjysk turisme ligger i top på landsplan sammen med hovedstaden, konstaterer direktør hos VisitNordjylland Lars Enevold Pedersen om udviklingen.

Den positive udvikling er især tydelig på det danske og det svenske marked.
Her tegner overnatningerne sig for den største reelle udvikling med 2,2 pct. flere danskere og intet mindre end 172 pct. flere svenskere, der har fundet vej til de nordjyske overnatningssteder i januar. Den markante stigning i svenske overnatninger dækker over en stigning fra knap 3.000 overnatninger sidste år til godt 8.000 overnatninger i år.

En nøjere gennemgang af overnatningstallene på hotelområdet viser, at langt størstedelen af væksten i januar er koncentreret i Frederikshavn Kommune.

- Der er to væsentlige grunde til den store fremgang i Frederikshavn, forklarer direktør Pauli Jørgensen, Toppen af Danmark. For det første har den positive udvikling i den svenske kronekurs haft stor betydning for antallet af svenske overnatninger. Dernæst har Stena Lines investering på 80 mio. kr. i The Reef bidraget til en fremgang på næsten 300 pct. i antallet af svenske overnatninger i januar måned.

Flere nyheder fra TV2 Nord