Flere overnatter i Nordjylland

Antallet af hotelovernatninger i Nordjylland stiger. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de nordjyske hoteller havde en overnatnings-fremgang på godt 8 % fra 2009 til 2010.

Fremgangen tilskrives blandt andet en stigende efterspørgsel efter natur og ro frem for storby og larm, og det kommer blandt andet Skaga Hotel i Hirtshals til gavn. Der er stigende efterspørgsel efter weekendophold og miniferier fra både svensk og norsk side, men også danskerne er hyppigere gæster på det nordjyske hotel.

- Finanskrisen ramte branchen hårdt. Vi var jo ikke direkte involveret i krisen, men blev det indirekte i kraft af lavere aktivitet i samfundet, siger hoteldirektør Tom Boye fra Skaga Hotel i Hirtshals.

- Nu er der større aktivitet at spore, og vi kan faktisk konstatere, at der for vores vedkommende også er kommet noget godt ud af krisen. Der er nemlig kommet en generel tendens i samfundet i retning af, at vi søger tilbage til det oprindelige og nære. Og her kan vi i Nordjylland og ikke mindst i Hirtshals tilbyde noget unikt, som matcher kundernes nye krav, siger direktøren.

Og efterspørgslen kommer ikke kun langvejs fra. Også nordjyderne tager en slapper i Nordjylland, og det er ifølge Tom Boye også en interessant tendens:

- Før finanskrisen kunne folk ikke komme langt nok væk. Billige flybilletter til Barcelona og London fik folk til at valfarte til lufthavnen. Det er der mange, der stadig gør, men der er også mange, der bare vil have fred og ro og maksimalt vil køre 100 km for at få det. Afslapning, god mad og traveture langs stranden er en god opskrift, som mange kan lide, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland