Flere påsatte brande i Brønderslev

Tidligt tirsdag morgen gik der ild i et kælderrum på Rasmus Raskvej i Brønderslev. Det er anden brand på blot en uge i samme Boligblok. [b]OPDATERET 16.42[/b]

05.40 tirsdag morgen rykkede politi og beredskab ud til Rasmus Raskvej 4 i Brønderslev. En brand var startet i et kælderrum i bygningen. Politiet har fundet en dunk i kælderen, som de formoder har indeholdt brandbare væsker. Det skal nu undersøges nærmere. Politiet formoder, at branden er påsat, det fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Frank Liltorp.

- Vi har fundet forskellige ting, der tyder på, at branden er påsat, og vi også fundet nogle spor, som jeg ikke vil komme nærmere ind på, men vi håber, at de spor kan bidrage med noget nyt i sagen, siger Frank Liltorp til tv2nord.dk.

Branden nåede ikke at sprede sig til de øvrige dele af bygningen.

Det er anden gang på en uge, at der er brand i boligblokken. Torsdag den 1. september slog et avisbud alarm, da han klokken 04.39 opdager, at der var brand i et kælderrum på Rasmus Raskvej 10. Her skyldtes branden, at der var ild i en cykeltrailer, som stod i et kælderrum. Branden begrænsede sig til kælderrummet.  

Politiet kan endnu ikke fastslå, om der er en sammenhæng mellem de to brande;

- Vi lægger os ikke fast på noget, men den tanke kan da ikke udelukkes, siger vagtchef Frank Liltorp til tv2nord.dk.  

Lone Larsen, der bor i bygningen, fortæller til TV2/NORD, at hun har været nede i kælderen og set, at der var forsøgt at sætte ild til flere døre i kælderen. Men ilden havde kun fået rigtig fat det ene sted.

Lone Larsen fortæller, at der har været op til fem brande indenfor de sidste fem måneder. Det startede med små papirafbrændinger, og er nu endt med en udbrændt kælder.

Efter serien af brande, har boligforeningen PM i Brønderslev besluttet, at de vil sætte videoovervågning og brandalarmer op ejendommens kældere og i opgangene.

- Nu synes vi, det er blevet voldsomt nok, så nu vil vi sætte videoovervågning og brandalarmer op, så beboerne bliver alarmeret, hvis der sker noget, siger Anna Marie Nielsen, forretningsfører i boligforeningen PM, til TV2/Nord.

Kælderområdet, hvor branden raserede, er spærret af indtil fredag, hvor kriminaltekniskafdeling i Aalborg skal undersøge stedet nærmere. 


Seneste nyt

fra Nordjylland