Flere penge til uddannelse af læger

Region Nordjylland har afsat 33,3 millioner kroner til uddannelse af læger til speciallæger.

Flere læger vil i 2020 blive ansat i uddannelsesstillinger til almen praksis end tidligere. I Region Nordjyllands budget for 2020, som alle partier på nær Det Konservative Folkeparti står bag, er der sat 33,3 millioner kroner af til lægelig videreuddannelse.

Penge, der primært vil blive brugt på ekstra uddannelsesstillinger inden for almen praksis.

- Der er et stort behov for praktiserende læger, og med det netop indgåede budgetforlig er der prioriteret ekstra midler til uddannelsen af praktiserende læger, siger Mogens Ove Madsen fra Socialdemokratiet, som er formand for Akut- og Praksisudvalget, i en pressemeddelelse.

Generelt har Region Nordjylland oplevet en positiv udvikling, hvor flere læger er interesserede i at blive uddannet til almen praksis.

Det er Sundhedsstyrelsen, der bestemmer, hvor mange læger, der skal uddannes til speciallæger – blandt andet indenfor almen medicin.

I 2020 vil regionen slå 42 hoveduddannelsesstillinger og mellem 60 og 63 introduktionsstiller i almen medicin op. Det er en stigning i hoveduddannelsesstillinger på fyrre procent fra 2017 til 2020.

Med de 33,3 millioner kroner i 2020 er indsatsen ikke slut.

- Der vil også fortsat være behov for at prioritere området, siger formanden for Akut- og Praksisudvalget, Mogens Ove Madsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland