Flere problemer for Frederikshavn

Foto: Lars Christoffersen

Revision kritiserer flytning af byggekreditsmidler.

Frederikshavn kommunes økonomiske problemer er blevet endnu større, efter revisionsselskabet BDO har undersøgt kommunens brug af byggekreditten til at lappe huller i kommunekassen.

- Det er vores opfattelse, at den anvendte fremgangsmåde ikke er i overensstemmelse med lånebekendtgørelsen, da formålet med en byggekredit er, at den anvendes som mellemfinansiering af konkrete anlægsprojekter, skriver BDO ifølge Kanal Frederikshavn i sin redegørelse.

BDO mener nu, at Økonomi- og Indenrigsministeriet skal inddrages i sagen, og det kan meget vel betyde, at Frederikshavn Kommune må under administration.

- Nu må Økonomi- og indenrigsministeriet se på sagen. Det er det, revisionsfirmaet har indstillet, så det retter vi os naturligvis efter. Jeg har derfor bedt vicekommunaldirektøren om at kontakt ministeriet, siger borgmester Birgit Hansen.

BDOs konklusion kan meget vel betyde, at Frederikshavn Kommune nu må bede Økonomi- og Indenrigsministeriet om kompensation fra kassekreditreglen, hvilket vil være det samme som at blive sat under administration.

- Nu skal vi have sagen undersøgt, og så tager vi selvfølgelig de konsekvenser, der måtte komme. Det vil selvfølgelig være hårdt at skulle spare endnu flere penge, men vi kan ikke leve med at have gjort noget ulovligt, siger Birgit Hansen.

Sagen er på byrådsmødet onsdag.