Flere robotter til de ældre

Flere nordjyske kommuner overvejer at indføre robotstøvsugning hos de ældre borgere. Foto: Jesper Lange

Ældreafdelingen i Aalborg Kommune er henrykte for robotstøvsugerne efter et halvt års forsøg. Derfor vil forvaltningen udbrede dem til samtlige plejehjem i kommunen.

Robotstøvsugere i det offentlige er så sandelig stadig til debat. En del er imod, men i Aalborg Kommunes ældreafdeling er man vilde med dem. Det skriver P4 Nordjylland.

Ældreafdelingen lægger nu op til at udbrede robotstøvsugerne til samtlige plejehjem og botilbud i kommunen efter et halvt års forsøg.

- Jeg synes, det er en god ide, hvis man kan spare nogle medarbejderes rygge, ved at de ikke skal bukke sig ned under senge og borde og sofaer.

Det samme synes de plejehjem og botilbud, der har haft robotstøvsugerne på prøve, siger formanden for fagforeningen FOA i Aalborg, Kristian Gaardsøe.

I budgettet for næste år er der indregnet en besparelse på 2,8 millioner kroner - stigende til 3,6 millioner i 2014. Men FOA vil ikke spare de penge på personalet.

- Der er jo nogen, der skal starte maskinen. Der er nogen, der skal slukke den. Der er nogen, der skal tømme den og berolige dem, der er bange for den og så videre. Så politikerne skal på ingen måde forvente en besparelse på personalet, siger Kristian Gaardsøe.

Ældre- og handicapudvalget skal i dag drøfte, om man skal følge forvaltningens ønske om at købe robotstøvsugere ind til alle plejehjem i kommunen.

Flere nyheder fra TV2 Nord