Flere spiller fodbold

Fodbold er populært som aldrig før. Det viser de helt friske medlemstal for DBU Jylland.

I alt 187.263 spillere var medlem af en jysk fodboldklub i 2011, og det er en fremgang på 6.745 aktive - eller 3,7 procent - i forhold til året før. Statistikken viser, at fremgangen omfatter både børn og voksne - og såvel piger som drenge. Geografisk er der fremgang i alle egne af Jylland. Størst tilgang er registreret i DBU Jylland Region 3 (Østjylland og Trekantsområdet) og DBU Jylland Region 4 (Syd- og Sønderjylland), hvor væksten af nye spillere er henholdsvis 6,2 procent og 4,9 procent.

I DBU Jylland Region 1 (Nordjylland) er fremgangen på 1,0 procent, mens væksten i DBU Jylland Region 2 (Midt- og Vestjylland) er på 0,9 procent.
FC Skanderborg har overhalet Fortuna Hjørring på listen over foreninger med det største antal aktive pigespillere under 18 år. Klubben har registreret i alt 291 fodboldspillende piger. Det er 12 flere end Viborg Søndermarken IK og 14 flere end Fortuna Hjørring.

Blandt de største klubber under DBU Jylland er følgende nordjyske: Aalborg Freja, 891 medlemmer, Hjørring Idrætsforening, 765 medlemmer og Aalborg KFUM Fodboldklub med 757 medlemmer.


Seneste nyt

fra Nordjylland