Flere stillinger spares væk hos DR i Aalborg

I forbindelse med DR’s store sparerunde har flere medarbejdere hos DR i Aalborg i dag fået at vide, at deres job skal spares væk.

DR’s to afdelinger i Aalborg bliver ramt vidt forskelligt i sparerunden, som DR i dag påbegynder.

Hos P4 Nordjylland bliver der ikke foretaget afskedigelser, imens videnskabsafdelingen DR Viden skal spare flere stillinger væk. Det fortæller ledelsen hos DR i Aalborg.

- Jeg kan bekræfte, at de økonomiske tilpasninger også påvirker DR Viden i Aalborg. Og der også her er varslet afskedigelser, siger Carsten Nymann, der er chef for DR Viden.

quote Jeg er rystet og påvirket over, at mange dygtige kollegaer ikke skal være her længere

Søren Flytkjær, tillidsrepræsentant

Der er tale om fem stillinger ved DR Viden, som bliver nedlagt. De medarbejdere, der skal afskediges, er blevet orienteret i løbet af dagen.

- Det er selvfølgelig en sorg for de enkelte medarbejdere og deres kolleger. Siden det blev meldt ud, at der skulle skæres, har vi vidst, at øvelsen ikke ville kunne gøres, uden at det ville gøre ondt, siger Carsten Nymann.

Tillidsrepræsentant hos DR i Aalborg Søren Flytkjær betegner det som et hårdt slag.

- Jeg er rystet og påvirket over, at mange dygtige kollegaer ikke skal være her længere. Selv om man godt vidste, at sparerunden ville komme, så er jeg rystet over omfanget. Det påvirker os alle sammen herude, siger Søren Flytkjær og fortsætter:

- Vi skal afskedige folk, som løfter vigtige opgaver. Det er kedeligt for det gode indhold, som de leverer. Det må danskerne undvære fremover, lyder det fra tillidsrepræsentanten.

I alt har DR i Aalborg godt 70 ansatte fordelt mellem DR Viden og P4 Nordjylland.

P4 Nordjylland bekræfter, at der ikke skal spares på det regionale indhold, og dermed heller ikke sker fyringer i denne afdeling.

- Jeg kan sige, at vi ikke bliver ramt økonomisk. Der er en overordnet spare- og udviklingsplan, og af den fremgår det, at den regionale dækning er vigtig, og at man gerne bevare regional dækning. Derfor går vi fri for fyringer, siger Gitte Sørensen, der er redaktionschef hos P4 Nordjylland.

- Det er en rigtig træls dag for alle ansatte i DR. Det er ikke nogen hemmelighed, siger Gitte Sørensen.

DR skal spare i alt 420 millioner kroner i de næste tre år.

Det er tidligere meldt ud, at DR nedlægger cirka 400 stillinger på landsplan, og skærer seks tv-kanaler ned til tre, ligesom der skrottes tre radiokanaler.

Opdatering: Klokken 17.46 er det blevet tilføjet hvor mange stillinger, det drejer sig om ved DR Viden.


Seneste nyt

fra Nordjylland