Flere togstationer til Nordjylland

Borgerne i Sulsted sukker efter et trinbæt, så de kan stå på toget, og det kan de måske få inden for ganske få år.

I Sulsted nord for Aalborg kører toget lige igennem. Det holder også stille, men det tager ikke passagerer med. Det kan der måske blive lavet om på, hvis Nordjyllands Trafikselskab fra 2015 kommer til at stå for togdriften i regionen.

Med udspillet "Fremtiden kører på skinner" vil Region Nordjylland, NT og de nordjyske kommuner have Nordjyske Jernbaner til at supplere den landsdækkende togtrafik ved at betjene strækningen fra Hobro og nordpå til Skagen og Hirtshals, og det betyder, at der skal åbnes ni nye stationer.

Udover Sulsted er det planen, at man skal kunne tage toget fra Skalborg Syd, Over Kæret og Kærby syd for Aalborg, samt Vestbjerg og Tylstrup.

Desuden skal Hjørring have to nye stationer, Hjørring Syd og Hjørring Øst, ligesom Frederikshavn skal have en station vest for byen.

NT er allerede i forhandlinger med transportministereriet, og transportminister Pia Olsen Dyhr, som mandag var i Nordjylland og også kørte med Nordjyske Jernbaner, ser positivt på mere regional togtrafik og flere mindre stationer.

- Vi vil rigtig gerne, at nordjyderne har deres eget trafikselskab, som kan servicere Nordjylland. Det ligger godt i tråd med regeringens ambition om timedrift mellem de største byer, og hvis vi kan få passagererne hurtigt til Aalborg og måske videre til Hjørring og Frederikshavn, så skal de opleve samspillet med god, regional togtrafik. Så vil flere vælge toget frem for bilen, og det er til gavn for os alle sammen, siger Pia Olsen Dyhr (SF).


Seneste nyt

fra Nordjylland