Flere unge nordjyder vælger gymnasiet

I Nordjylland vælger 71,8 procent af de unge gymnasiale uddannelser, efter de til sommer bliver færdig med grundskolen. Antallet er en stigning på 1,2 pct i forhold til sidste år. Foto: Jesper Knud Fonvig

Knap to-tredjedel af de unge, som forlader folkeskolen i år, har valgt en gymnasial uddannelse som førsteprioritet, viser opgørelse.

I Nordjylland vælger 71,8 procent af de unge gymnasiale uddannelser, efter de til sommer bliver færdig med grundskolen. Antallet er en stigning på 1,2 pct i forhold til sidste år. Det viser tal offentliggjort på Avisen.dk.

Det er således fortsat de gymnasiale uddannelser, som er det store trækplaster. Også i Nordjylland.

I år har 74,3 procent af eleverne i hele landet valgt gymnasiet. Det er den højeste procentandel i perioden 2001 til 2016. I 2015 lå andelen på 73,9 procent, oplyser Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

På Fjerritslev Gymnasium glæder man sig over et næsten uændret antal ansøgere i år i forhold til sidste år. 126 nye elever skal begynde på Fjerritslev Gymnasium til august mod 130 året før.

STX-uddannelsen er fortsat gymnasiets flagskib med flest tilmeldte elever, men gymnasiet kan nu også bryste sig af at kunne etablere to HHX-klasser, idet søgningen hertil er vokset med hele 48 pct. til 34 elever i den kommende årgang.

Desuden er søgningen til HF-uddannelse i Fjerritslev stabil med en lille fremgang på tre elever til nu 26 elever.

Desuden er søgningen til vores HF-uddannelse stabil med en lille fremgang på tre elever til nu 26 elever.

- Vi er stolte over, at vi samlet set kan fastholde søgningen til de gymnasiale uddannelser i vores lokalområde. Fjerritslev Gymnasium beviser dermed til fulde sin værdi som et bredt og alsidigt uddannelsescenter, som tilgodeser ønsker og behov hos en meget væsentlig del af de unge i Jammerbugt Kommune og Løgstør-Ranum-området, fortæller rektor Bjarne Edelskov Nielsen fra Fjerritslev Gymnasium på skolens hjemmeside.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord