Ny aftale i Mariagerfjord: Flere unge skal vælge erhvervsuddannelse

Eleverne i folkeskolen skal ud på en byggeplads i erhvervspraktik og lære om alle de muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Det er formålet med en ny partnerskabsaftale mellem Mariagerfjord Kommune og Dansk Byggeri.

- Jeg har store forventninger til samarbejdet, som både skal få flere af vores unge mennesker til at få øjnene op for en erhvervsuddannelse og samtidig sikre, at alle de unge, der vælger en erhvervsuddannelse inden for byggeri- og anlæg, får en læreplads og dermed også færdiggør deres uddannelse. Det vil på sigt være med til at sikre, at vores lokale virksomheder også i fremtiden kan få den arbejdskraft, de har brug for, siger borgmester i Mariagerfjord Mogens Jespersen (Venstre).

Mariagerfjord Kommune har netop sagt ja tak til at indgå en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri Nordjylland og erhvervsskolerne, hvor de vil samarbejde om at få flere folkeskoleelever til at interessere sig for erhvervsuddannelserne og sikre, at der er praktikplads til alle de unge i Mariagerfjord, der starter på en erhvervsuddannelse indenfor bygge- og anlægsbranchen.

- Når vi hjælper hinanden, når vi længst, og derfor glæder det mig, at Mariagerfjord Kommune nu også vil gøre en ekstra indsats for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Henrik Holm.

Kommunen har allerede ansat en erhvervsplaymaker, der skal være tovholder på samarbejdet.

- En erhvervsplaymaker vil uden tvivl gøre det nemmere for lærerne at bruge faget ”Åben Skole” til at tage eleverne med på besøg hos vores lokale virksomheder, komme i erhvervspraktik eller få besøg af en håndværksmester i klassen, siger lokalformand for Dansk Byggeri Mariagerfjord, Verner H. Kristiansen.

Mariagerfjord bliver kommune nummer 44, der indgår en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. I Nordjylland har Hjørring, Frederikshavn, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland, Brønderslev og Morsø kommuner en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri.


Seneste nyt

fra Nordjylland