Flere vil bo i landsbyen

Det er ikke længere kun Aalborg by som trækker folk til. Også landsbyerne i kommunen er blevet populære. Som for eksempel den lille by Farstrup ved Nibe.

Aalborg by er ikke længere alene om at være populær. Landbyerne rundt om i kommunen er nemlig også begyndt at trække folk til.

Prognoser, som Aalborg Kommune har fået lavet viser, at der om syv år bor 1.100 flere bare i midtbyen i Aalborg. Men også i Nibe-området bliver de flere i de kommende år - det nyder en lille landsby som Farstrup godt af.

En skole, en børnehave, en købmand og en hal. Det er stort set alt, hvad landsbyen Farstrup har at byde på.

Med omkring 400 borgere er byen en del af landdistrikterne i Aalborg Kommune - og selvom byen er lille er der flere der gerne vil bo her.

- Vi står sammen om tingene herude, og vi får tingene til at flyde den rigtig vej, og jeg tænker, at det er det, der gør, at folk får lyst til at flytte herud, fortæller formand for Farstrup Forsamlingshus, Morten Bøjer.

Ved den lokale ejendomsmægler oplever de, at til-salg-skiltene knap nok når at komme op i Farstrup, før de skal tage dem ned igen.

- Vi oplever en meget hurtig salgsproces på husene - og det er både ældre og yngre mennesker der køber. De unge flytter til Farstrup på grund af skolen og de ældre gør det på grund af købmanden., siger indehaver af EDC Danebo i Nibe, Claus Sørensen.

Det er blandt andet oplandsbyerne Nibe og Løgstør som ligger 15 kilometer fra byen, der trækker flere beboere til Farstrup.

-  I Nibe har vi masser af handlemuligheder og derfor er folk ikke så langt ude på landet i Farstrup, som de måske var førhen, fortæller Claus Sørensen.

Hvis man spørger formanden for byens forsamlingshus er det sammenholdet der er kodeordet til byens succes. Borgerne har blandt andet lige samlet 2 millioner kroner ind til at bygge et nyt hus til den lokale købmand.

-  Vi vil gerne byen, og vi vil gerne, at byen får lov til at bestå, siger Morten Bøjer.


Seneste nyt

fra Nordjylland