Flertal i Regionsråd til kamp mod lange responstider

Et flertal på et møde i Regionsrådet stemte tirsdag ja til, at der skal øget fokus på de lange responstider.

En kortlægning af responstider viser, at Region Nordjylland er et ret skidt sted at bo, hvis man får akut brug for hjælp. Nordjyderne har de absolut længste ventetider på ambulancer.

Mens man i gennemsnit i Aalborg venter i 5,49 minutter på en ambulance, tager det i gennemsnit 14,57 minutter, før ambulancen kommer, når der bliver ringet 112 ved livstruende sygdom i Hals.

På baggrund af kortlægningen blev de lange responstider tirsdag drøftet på et regionsrådsmøde.

- Vi har en aftale med Falck om, at responstiden gennemsnitligt ikke må overstige 9 minutter og 12 sekunder. Og det lever de op til. Og det er jo godt. Men vi kan se, at der er sket et skred, fortæller næstformand for regionsrådet Per Larsen. 

Han fortæller, at Falck i fjerde kvartal 2015 i 90 procent af kørslerne var fremme på 15 minutter og otte sekunder. I fjerde kvartal 2016 var det tal oppe på på 19 minutter og 40 sekunder. 

- Det er blevet meget ringere, lyder det fra Per Larsen. 

Samlet ender tallet stadig inden for aftalen på 9 minutter og 12 sekunder, fordi der er tilpas mange korte responstider til at Falck gennemsnitligt når målet, forklarer Per Larsen.  

Men kortlægningen fik alligevel Regionsrådet til at stemme ja til et forslag om større fokus på området. Til mødet tirsdag blev det nemlig vedtaget, at responstider på 30 minutter eller mere skal forelægges til politisk drøftelse. 

I indslaget her kan du møde 73-årige Holger Krabbe fra Hurup i Thy, der måtte vente 34 minutter på en ambulance til sin kone. 

- De skal drøftes for at lære af dem. Så kan vi få et bedre indblik i, hvad årsagen er og lære af det.  Jeg føler mig overbevist om, at når vi sætter fokus på det, betyder det samtidigt, at der bliver strammet op, fortæller næstformand i Regionsrådet Per Larsen.

Regionsrådet får hvert kvartal en kvartalsrapport, og fremover skal der til den rapport ligge en beskrivelse af de tilfælde, hvor det har taget over 30 minutter, mens alle responstider derunder ikke bliver gransket yderligere. 

- Nu tager vi fat i den her ende og får erfaringer. Bare det, at vi har fokus på det, skærper indsatsen. 

25 stemte for forslaget,mens 12 stemte i mod. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland