Flest danskere i Strandby

Tal fra Danmarks Statistik viser, at Strandby nord for Frederikshavn er det sted i landet, hvor andelen af borgere med dansk oprindelse er størst.

Hvis man som en del af sin adresse skal skrive 9970 Strandby, er der en overvældende sandsynlighed for, at man har en dansk nabo, genbo eller overbo.

En ny opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at 98 procent af borgerne i postnummer 9970 er af dansk oprindelse. Dermed er byen nord for Frederikshavn en af to byer, hvor andelen af personer med dansk oprindelse er størst. Bjert ved Kolding er det andet sted i landet, hvor kun to procent af borgerne ikke er af dansk oprindelse.

For at blive defineret som person af dansk oprindelse i opgørelsen fra Danmarks Statistik, skal mindst én af forældrene være født i Danmark og have dansk statsborgerskab.

Det vil sige, at en borger der på et givent tidspunkt har været klassificeret som efterkommer, kan komme til at blive klassificeret som person med dansk oprindelse på et senere tidspunkt, hvis mindst én af personens forældre er født i Danmark og opnår dansk statsborgerskab og samtidig opgiver tidligere udenlandske statsborgerskab.

I den stik modsatte ende af skalaen finder man Brøndby Strand. Her er 51 procent af befolkningen indvandrere eller efterkommere. Næsten samme billede ser man i Odense SØ, hvor 50 procent af borgerne er indvandrere eller efterkommere.


Seneste nyt

fra Nordjylland