Flest dør af hjertesvigt i Nordjylland

Mens behandlingskvaliteten bliver bedre i resten af landet, stiger dødeligheden i Region Nordjylland.

Ifølge Dansk Hjertesvigtsdatabase seneste rapport står det skidt til med Region Nordjyllands behandling af patienter, der lider af sygdommen hjertesvigt. Dødeligheden blandt patienter i regionen er steget de seneste tre år. Det skriver Ekstra Bladet.

I 2012 døde 12 procent af alle patienter med hjertesvigt et år efter de kom i behandling. I Nordjylland var det 21 procent.

- Det er ikke tilfredsstillende. Vi arbejder hele tiden på at blive bedre, siger Peter Larsen, konstitueret sygehus og sundhedsdirektør i Region Nordjylland til Ekstra Bladet.

Ifølge ham er regionen ved at opdatere behandlingsudstyret, men da det er en længere proces, vil det tage tid, før opgraderingen vil give resultater i forhold til behandlingen af patienter. Samtidig er det svært at lokke læger til området.

Men det er også i den forebyggende fase, at det halter for Region Nordjyllands behandling af patienter med hjertesvigt. For i andre regioner starter over 50 procent af patienterne med sygdommen i behandling, inden de falder om. Sygdommen opdages ved deres egen praktiserende læge. I Nordjylland er det tal kun 30.

Det er især de små sygehuse i regionen, der er med til at trække dødelighedsprocenten op. På Farsø Sygehuse er dødeligheden på 49 procent. En af forklaringerne kan være lægemanglen på Farsø Sygehus, hvorfor man nu er ved at flytte behandlingen af hjertesvigtspatienter til Hobro.

- Lige nu har vi flyttet behandlingen af hjertesvigtspatienter fra Farsø til Hobro, fordi vi har lettere ved at rekruttere læger her. Flytningen er sket netop for at sikre kvaliteten, siger Peter Larsen til Ekstra Bladet.


Seneste nyt

fra Nordjylland