Nordjysk dyrlæge efter ulykke: Flex-line til hunden er farlig

Den nordjyske dyrlæge Mette Rønn-Landbo advarer nu hundeejere mod brug af de såkaldte flex-liner. De koster hvert år to-tre hunde livet, siger hun.

De såkaldte flex-liner til hunde er farlige, hvis ikke de bruges rigtigt. Det fortæller den nordjyske dyrlæge Mette Rønn-Landbo fra Aalborg Dyrehospital efter, at en bare fem måneder gammel hundehvalp søndag aften mistede livet i Hirtshals. 

Hunden Mops var netop i flex-line, og selv om hundens ejer var meget påpasselig med, at hunden ikke havde lang snor, da ulykken skete, så skete det alligevel.

- Det er så ulykkeligt, siger Mette Rønn-Landbo og tilføjer:

- Flex-linerne skal simpelthen ikke bruges i områder, hvor der er trafik eller andre hunde eller mennesker iøvrigt. Derimod kan de bruges på strande og i skovområder, hvor hunden dermed kan få længere snor og mere plads til at bevæge sig.

Flex-line er type hundesnor, hvor en nylonline rulles ud, når ejeren trykker på snorens håndtag. En flex-line er typisk fire-fem meter lang.

Og det er alt for lang en line til en almindelig gåtur med hunden i områder, hvor man kan møde andre.

- Det kan være, at hunden får øje på en solsort og rent instinktivt løber afsted. Det kan også være mødet mellem to hunde, som kan udvikle sig aggressivt, og så ser man pludselig hundeejere, der går imellem, fordi de ikke kan trække hundene til sig. Det går galt, siger Mette Rønn-Landbo fra Aalborg Dyrehospital.

Dyrlægen understreger, at det ofte går så stærkt, at selv om man som hundeejer tror, at man kan nå at reagere og trække hunden til sig, så kan man i langt de fleste ikke nå det.

Det er ikke forbudt at lufte sin hund i flex-snor nogen steder, men dyrlæge Mette Rønn-Landbo opfordrer kraftigt hundejerne til at bruge en ganske almindelig kort hundesnor, når hunden skal luftes alle steder - på nær i et åbent område som for eksempel en strand eller en mark, hvor der hverken er børn eller dyr i nærheden.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland