Flexjob: Nu er brækket ryg ingen hindring

Nordjyder i flexjob kan sagtens være guld værd, selvom de ikke kan holde til at arbejde så lang tid.

45-årige Ann Frederiksen fra Nørresundby brækkede ryggen i en ulykke. Kroppen er nu så hårdt medtaget, at hun kun kan holde til at arbejde 12 timer om ugen. Dem bruger hun som underviser i Svømmeklubben Nord i Nørresundby.

- Det betyder rigtig meget for mig, at jeg har noget at stå op til om morgenen, og vide at man har noget at se frem til, fortæller Ann Frederiksen fra bassinkanten i Gl. Lindholm Svømmehal, hvor hun underviser både skoleklasser og klubhold.

Ann Frederiksen er bare en af fire flexjobbere, der i år har undervist i Svømmeklubben Nord. Klubben har gennem fire et halvt år haft folk i flexjob til at arbejde i klubben.

- Vores flexjobbere har en anden alder og en anden erfaring end vores andre trænere, som typisk er studerende, og det har givet en ny dynamik i vores trænergruppe. Desuden har de den store fordel, at de kan arbejde på andre tidspunkter, end de studerende kan, siger formand i Svømmeklubben Nord Stine Sørensen.

Tirsdag havde Svømmeklubben Nord besøg af Danmarks Idrætsforbund og det nordjyske folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen. De skulle blandt andet høre om klubbens erfaringer med brug af flexjobbere.

- Det her ser vi gerne udbredt til hele landet, påpegede Lisbeth Bech Poulsen efter at have hørt om projektet.

Det en Aalborg Kommune og Jobcentret, der sørger for at sende flexjobbere ud i de foreninger, der er klar til at tage imod dem. Danmarks Idrætsforbund håber, at flere kommuner vil gøre som Aalborg.

Ann Frederiksen fra Svømmeklubben Nord håber, at hun kan fortsætte sit arbejde længe endnu.

- Jeg føler bare, jeg gør en forskel, selv om jeg kun er her 12 timer om ugen, siger hun.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland