Floorball hitter: Frederikshavn nyder godt af landsholdshjemmebane

Frederikshavn er ny hjemmebane for landsholdene, og medlemmerne vælter ind i den lokale floorball-klub, Blackhawks.

I denne weekend fejrer Frederikshavn sin nye status som fast hjemmebane for floorballlandsholdene ved at at lægge gulv til to landskampe mod Norge. Der er masser af nordjyske spillere med hos både herre og damer.

- Jeg synes, det er mega fedt, at vi endelig kan få repræsenteret vores sport herhjemme, hvor vi kommer fra, så vi kan udbredt sporten lidt mere, siger landsholdsspiller Caroline Christoffersen til TV2 Nord.

Hun har tidligere spillet mange år i Frederikshavn Blackhawks, inden hun for nylig skiftede til AaB Floorball.

Floorball som sport er da også virkelig inde i opgangstider i disse år. Ikke mindst i Nordjylland. Landskampene fra Frederikshavn skal i fremtiden sendes direkte på landsdækkende TV, og medlemmerne vælter ind i klubberne. 

I 2017 steg antallet af floorballspillere i Danmark til det højeste antal nogensinde med 8741 aktive. En stigning på 46,5 procent over tre år. Alene i Frederikshavn Blackhawks er de gået fra godt 250 spillere for tre år siden til 400 i dag.

- For en floorball-mand som mig giver det jo kuldegysninger, når jeg står og snakker om det. Det er helt fantastisk, og jeg tror ikke, det stopper her, siger ungdomstræner i Frederikshavn Blackhawks, Søren Frederiksen, til TV2 Nord.

Kvindelandsholdet spiller søndag klokken 13 mod Norge. Herrerne løber på banen klokken 16, hvor modstanderen også er Norge.

I Frederikshavn holder de i weekenden landskampe.

Seneste nyt

fra Nordjylland