Flot brolægning færdig til middelaldermarked

Tidligere var det gemt under græs, men nu har Voergaard Slot valgt at fritlægge den originale gårdsplads.

Den er ujævn, fyldt med ukrudt og i det hele taget ikke praktisk for bilerne der kører over den. Men alligevel kan den netop fritlagte gårdsplads på Voergaard slot noget.

- Den er jo helt fantastisk, det er jo et flot bevis på, hvordan man også for flere hundrede år siden lavede håndværk af fornem karakter. Som brolægger er det jo flot, og man kan lære meget om, hvordan man tidligere gjorde og dermed blive dygtigere til det job man dagligt udfører, fortæller Jan Klitgaard der er brolægger og har forestået arbejdet.

Og selv om det er sten, så fortæller gårdspladsen historien om, hvordan der engang var livlig aktivitet på Voergaard Slot.

- Det var vigtigt at have en gårdsplads, fordi det om vinteren kunne blive meget mudret og med ler som jordbund og heste på jævnlige besøg kunne det hurtigt bliver et stort mudderbad. Men størrelsen på pladsen her viser også, at det var en stor gård. Man har samlet sten fra alle marker rundt omkring og så i løbet af flere år bygget denne imponerende plads op, fortæller Runa Christensen der er medarrangør af middelalderdagene der starter i næste uge ved Voergaard Slot.

Jan Klitgaard fortæller også, at mange boligejere lader sig inspirere af de flotte slotspladser og pladser rundt omkring i Danmark. Han modtager netop stadig flere bestillinger på belægninger udført med sten der er pløjet op, præcis som det var tilfældet for flere hundrede år siden.


Seneste nyt

fra Nordjylland