Fly og færge blændet af laserlys

Nordjyllands Politi fortæller til TV2/Nord, at det var en pilot på et SAS fly med 118 passagerer om bord, som blev blændet. Foto: TV2/Nord Arkiv

Sent tirsdag aften blev en pilot i et fly med 118 passagerer om bord blændet af en ukendt gerningsmand, som pegede et grønt laserlys mod flyet, da det var ved at lande i Aalborg Lufthavn. Fem minutter senere blev en Stena-færge i Frederikshavn udsat for det samme.

Det kunne være gået grueligt galt, da en pilot tirsdag aften blev blændet af laserlys under indflyvning til Aalborg Lufthavn. Der var tale om et fly fra Norwegian med 118 passagerer om bord.

Det skete omkring klokken 23.00, da flyet var under indflyvning til lufthavnen. Det oplyser Nordjyllands Politi, som advarer kraftigt imod, at man forsøger at blænde piloter med laserlys - det kan nemlig få alvorlige konsekvenser.

- Vi ser med meget stor alvor på det her. Det er bestemt ikke uskyldige drengestreger. Piloten kan i værste fald blive blind, og det i går aftes skete jo ved indflyvning, hvor det er allerfarligst, fordi der skal piloten både holde øje med alle instrumenterne og landingsbanen. Per Jørgensen

Ganske kort tid efter flyet blev blændet fik Nordjyllands Politi en anmeldelse på, at også en kaptajn på en Stena-færge blev forsøgt blændet, da færgen var på vej ud af havnen i Frederikshavn.

Det lykkedes ikke, at finde de personer, som blændede flyet og færgen, men Nordjyllands Politi vil ikke afvise, at de kan være i ledtog med hinanden, da det er påfaldende at de to episoder finder sted så kort tid efterhinanden.

Flere nyheder fra TV2 Nord