Fly sikkerhedslandet i Aalborg Lufthavn: Den ene motor var defekt

Et fly fra Billund til Antalya måtte sikkerhedslande i Aalborg, da der var tekniske problemer med flyets ene motor. Ingen passagerer kom noget til.

Et Primera Air Scandinavia-fly med 185 passagerer ombord måtte fredag morgen kl. 7.31 sikkerhedslande i Aalborg Lufthavn.

Flyet var lettet fra Billund kl. 6.00 med retning mod Antalya i Tyrkiet. Men ganske kort efter start oplever piloten tekniske problemer med den ene motor. Han vurderer, at problemer kræver en sikkerhedslanding - og anmoder derfor om at lande i Aalborg Lufthavn, da det er tættest på.

- Flyet landede med halv kraft på den ene motor, som var i problemer. Men landingen foregik fuldstændig stille og roligt, da der hele tiden var fuld kontrol over flyet, fortæller Rikke Mølgaard, der er marketingdirektør i Aalborg Lufthavn.

Ambulancer sendt til lufthavnen

Nordjyllands Politi modtog kl. 7.05 alarmopkaldet om, at Primera-flyet af typen Boeing 737 havde behov for at foretage en sikkerhedslanding i Aalborg Lufthavn.

- Nordjyllands Politi har sendt en indsatsleder og flere patruljer til stedet. Ud fra det vi ved på nuværende tidspunkt, kan jeg sige, at situationen er under kontrol. Ingen er kommet til skade under hændelsen, og landingen foregik stille og roligt, oplyste vagtchef Jesper Green Sørensen tidligere fredag morgen i en pressemeddelelse.

Som standardprocedure under enhver sikkerhedslanding blev der tilkaldt flere ambulancer til at stå stand-by i tilfælde af, at nogle passagerer kom til skade under landingen.

Men heldigvis ingen passagerer kom noget til. Heller ingen passagerer havde brug for at tale med en krisepsykolog efter hændelsen - noget, der kan tilbydes efter en sikkerhedslanding.

Nyt fly til passagererne

Passagererne kommer hurtigt videre med et nyt fly videre til deres oprindelige destination Antalya i Tyrkiet. Aalborg Lufthavn har nemlig et andet Primera-fly stående, som kan bringe passagererne videre på deres ferier.

Motoren på det defekte fly skal nu tilses af en tekniker i Aalborg Lufthavn, før det kan flyve videre.

 

Et fly fra Billund sikkerheds-landede her til morgen i Aalborg Lufthavn på grund af en defekt motor.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland