Flydende naturgas skal produceres i Hirtshals

Danmarks første anlæg til produktion af flydende naturgas kommer til at ligge i Hirtshals Havn. Flydende naturgas er det miljøvenlige brændstof til skibe i fremtiden.

Hirtshals Havn lægger omgivelser til det første anlæg som skal producere flydende naturgas i Danmark. I fremtiden bliver flydende naturgas et miljøvenligt brændstof til skibe.

Om to år er det meningen at det første anlæg til at producere flydende naturgas står klar på Hirtshals Havn.

- Anlægget vil få stor betydning for skibsfarten i hele Skandinavien, fordi man nu virkelig vil kunne understøtte en miljøvenlig adfærd på søen. Hirtshals er i forvejen et trafikknudepunkt for den del af søfarten, der kommer til og fra Østersø-området. Der er tale om en af verdens mest trafikerede sejlruter, og med dette anlæg vil vi være i stand til at imødekomme den store efterspørgsel på flydende naturgas, som er på vej, siger Anker Laden-Andersen, som er havnens bestyrelsesformand.

Det er HMN Gashandel A/S, Hirtshals Havn og Fjord Line A/S, der står bag projektet. Fjord Line A/S har to cruisefærger mellem Danmark og Norge, som bruger flydende naturgas. De har lige åbnet det første danske tankfacilitet til flydende naturgas i Hirtshals. Anlægget kan dog kun bruges til at tanke, hvor det nye anlæg på Hirtshals Havn gør det muligt at producere flydende naturgas.


Seneste nyt

fra Nordjylland