Flygtninge holder nyttehave ved botilbud: Det øger livskvaliteten

Hanne nyder at besøge nyttehaven. Her ses hun foran det nybyggede kaninbur. Foto: Aalborg Kommune

Sammen med en gruppe syriske flygtninge har botilbuddet Syrenbakken i Nørresundby anlagt nyttehaver på en del af deres udeareal.

I Nørresundby ligger botilbudet Syrenbakken. Her bor 48 hjerneskadede beboere, der nu har fået nye faciliteter at glæde sig over. Der er nemlig kommet en nyttehave til botilbuddet med både bær og kaniner.

- Vi har alle sammen brug for at møde andre mennesker, blive taget imod og deltage i et fællesskab. Med nyttehaverne får beboerne på Syrenbakken mulighed for selv at opsøge en form for hverdagsliv, de ikke har så meget adgang til, og det er med til at øge livskvaliteten i deres hverdag, siger Anette Bilde Thoft, der er leder af Syrenbakken.

Med nyttehaverne får beboerne på Syrenbakken mulighed for selv at opsøge en form for hverdagsliv, de ikke har så meget adgang til, og det er med til at øge livskvaliteten i deres hverdag

Anette Bilde Thoft, leder af Syrenbakken

Det var en kontakt til FrivilligAalborg, der i foråret ledte Syrenbakken på sporet af de syriske familier, som netop var på udkig efter haver, hvor de kunne dyrke de grøntsager fra Syrien, som de ikke kan finde i butikkerne.

- Nyttehaverne på Syrenbakken er et fantastisk eksempel på, hvordan vi kan skabe meningsfulde fællesskaber for beboerne ved åbent at invitere vores omverden til at være en aktiv medspiller i at skabe fremtidens velfærd, siger rådmand Jørgen Hein fra Ældre- og Handicapforvaltningen.

Haverne er indrettet sådan, at beboerne på Syrenbakken kan komme rundt i kørestol, og bærbuskene er placeret sådan, at bærrene kan plukkes fra en kørestol. Senest er der flyttet kaniner ind i haven, hvilket er blevet et tilløbsstykke hos Syrenbakkens beboere.

Forsiden lige nu