Flygtninge lærer dansk hos AZ og Føtex i Hjørring

10 flygtninge er netop startet i virksomhedspraktik kombineret med danskundervisning i AZ og Føtex. Forløbet er resultatet af et nyt samarbejde mellem Dansk Supermarked og Jobcenter Hjørring.

Et nyt samarbejde mellem Dansk Supermarked og Jobcenter Hjørring forener danskundervisning og virksomhedspraktik. Formålet er at tilbyde flygtninge en indgang til arbejdsmarkedet og samtidig give dem mulighed for at forbedre deres danskkundskaber.

- Aftalen er en genvej til hurtig integration. Det er nemmere at lære, hvordan man siger æbler på dansk, når man også skal hjælpe en kollega med at lægge æblerne frem i kasser eller vise en kunde, hvor man kan finde æblerne. Med samarbejdsaftalen har vi skabt en åbning for, at en gruppe flygtninge hurtigere lærer sproget og samtidig får vigtig erhvervserfaring, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Hjørring Kommune, Ivan Leth.

10 flygtninge er startet i forløbet. Om formiddagen deles de i to hold med 5 i hver, som er i virksomhedspraktik hos Føtex og AZ. Om eftermiddagen samles de 10 flygtninge hos AZ, hvor de modtager 3 lektioners sprogundervisning. Undervisningen fokuserer i høj grad på nogle af de ord og begreber, som er nødvendige for at løse arbejdsopgaverne i butikkerne. 

- Det har været en supergod oplevelse for os at få fem nye ansigter i butikken. Vi var på forhånd lidt skeptiske over for projektet, men indtil videre er vi blevet positivt overraskede over, hvor helhjertet praktikanterne går til arbejdet. Der er mange gode grin i dagligdagen. udtaler Heine Pedersen, Home og lagerchef i AZ. 

Det har været naturligt for Jobcenter Hjørring at vælge Føtex og AZ som de første virksomheder, hvor sprogundervisning og praktik forenes i et samlet forløb.

- Vi har i Hjørring Kommune en række af virksomheder, som er klar til at påtage sig et socialt ansvar og indgå som aktive medspillere i beskæftigelsesindsatsen. Føtex og AZ er blandt disse virksomheder. Vi kan som samarbejdspartner tydeligt se, at mangfoldighed er en vigtig værdi for dem, siger Ole Bendix, leder af Jobcenter Hjørrings Virksomhedsservice.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland