Flyspottere og øvelser i luften: Forberedelser til Air Show i fuld gang

De sidste forberedelser til Danish Air Show på søndag er i gang - og der er masser at glæde sig til.

Godt nok er det først på søndag, Danish Air Show løber af stablen på Flyvestation Aalborg med dertilhørende trafikkaos og flere end hundredetusinde tilskuere.

Men allerede fredag kunne man få en forsmag på løjerne, da NATO's radarfly ankom til flyvestationen, og Patrouille Suisse øvede sit show. 

Patrouille Suisse på vingerne.
Patrouille Suisse på vingerne.
Foto: Mette Kristensen

Og den mulighed lod en stor flok flyspottere fra hele verden ikke sådan lige gå fra sig. De er kommet i store flokke fra hele verden i god tid inden Danish Air Show for få et godt kig på de mange fly, der på søndag skal på vingerne.

Flyshow har fået egen sang

Som noget nyt har det stort anlagte luftshow også fået sin egen sang. Den har nogle unge fra Fri-Stedet i Aalborg Øst stået for at indspille, mens Station10 Ungaalborg har sørget for at strikke en flot video sammen til sangen.

Sangen har fået den meget passende titel "Bliv blæst bagover" og kan lige nu høres på Danish Air Shows Facebook-side. 

Se med på Salto

Danish Air Show bliver afholdt hvert andet år af det danske flyvevåben, som ved denne lejlighed viser offentligheden, hvad de laver båden inden og uden for Danmarks grænser. Det sker altid på en af Flyvevåbnets flyvestationer i enten Karup, Skrydstrup eller Aalborg. Og i år er turen så kommet til Aalborg.

Showet finder sted fra klokken 10 til 16, og der er gratis entré for alle, der har lyst til at kigge med. Man kan blandt andet opleve de danske F-16-fly og Hercules-flyet i aktion, ligesom også udenlandske flygrupper vil optræde.

Du kan følge showet live på TV2 Nord Salto fra klokken 14 til 16. 

Se hele programmet for Danish Air Show her.

På søndag er der Danish Air Show på flyvestation Aalborg. Her viser Flyvevåbnets kampfly og helikoptere sig frem fra deres bedste side - og så gælder det jo om at se godt ud.

Seneste nyt

fra Nordjylland