Flyv billigere fra Aalborg

Foto: TV2/Nord Arkiv

En undersøgelse af turengårtil.dk viser, at man kan spare op til 50 procent på sin flyrejse ved at søge mod Malmø, Hamborg eller Aalborg i stedet for Kastrup og Billund.

Det kan betale sig at tænke ud af boksen og lede efter billigere alternativer, hvis man skal ud og rejse. Det mener direktøren for travelmarket.dk.

- Det er vigtigt at bruge 10 minutter ekstra på at sikre sig, at man ikke har overset en billigere billet fra en anden lufthavn. Der kan være guld lige om rundt om hjørnet, og det gælder lige meget, hvor du bor i Danmark, siger Ole Stouby, der administrerende direktør på rejsesøgemaskinen travelmarket.dk, der også udgiver Dansk Flyprisindex, til Politiken.

Men der er flere parametre end den egentlige pris. Ole Stouby nævner til Politiken, at forskellige parametre som sæson, konkurrence på forskellige ruter og lavprisselskabernes tilstedeværelse i de forskellige lufthavne har betydning for priserne. Det skal man som forbruger så holde op mod rejsetid til lufthavnen, eventuelt benzinforbrug, udgifter til tog og bus og så muligheden for gratis parkering, som Aalborg Lufthavn eksempelvis tilbyder.

Den største besparelse i undersøgelsen får man ved at flyve fra Malmø i stedet for København, hvis man skal til London. Her falder billetprisen alene nemlig fra 703 kroner til 348.

Flere nyheder fra TV2 Nord