Flyvestation Aalborg frygter ikke lukning

01:56

Foto: Ib William Christensen

1 af 2

Selvom regeringen planlægger at spare 2,7 mia. kr. på Forsvaret, så tror medarbejdere og ledelse på Flyvestation Aalborg ikke at besparelserne rammer her.

Hver en sten skal vendes, når der skal findes 2,7 mia. kr. Lige nu drøfter politikerne hvor pengene skal hentes henne. I den forbindelse har Forsvaret lavet en rapport til de politiske partier med analyser af, hvor og hvordan der kan spares. Flyvestation Aalborg er i analysen også kommet under luppen.

Medarbejderne på flyvestationen bekymrer sig ikke, selv om deres arbejdsplads igen er i skudlinjen.

- Vi er trætte af at høre om det sparesnak. Vi hører ikke om andet, end at vi skal spare, og det nytter ikke at bekymre sig om det, før noget konkret er bestemt, siger Benny Larsen, der er flymekaniker.

I analysen er en mulighed for at spare penge at flytte afdelingen Air Transport Wing med 430 medarbejdere til Karup, imens flyvepladsen sælges. Men den model tror hverken medarbejderne eller ledelsen dog på bliver en realitet.

- Man har undersøgt rentabiliteten af Flyvestation Aalborg, og fundet ud af, at det er en fornuftigt drevet arbejdsplads, som bliver meget dyr at flytte, så tilbagebetalingstiden er simpelthen for lang. Så jeg har egentlig ro i maven, siger Karsten Fledelius Jensen, der er chef for Air Transport Wing Aalborg og kommandant på Flyvestation Aalborg.

Ifølge analysen vil det tage cirka 20 år, før det tidligst giver overskud at lukke Flyvestation Aalborg.

- Det er en politisk beslutning. Hvis der skal spares, så skal der spares, og så må Forsvaret forholde sig til det, og komme med nogle forslag, og så er det igen op til politikerne at vælge hvad for nogle spareforslag, der skal godkendes, siger Karsten Fledelius Jensen.

Flymekanikeren vil også fortsat sove godt om natten.

- Det er sådan tingene er, og hvis der skulle ske noget her, så må man tage stilling til det til den tid. Længere er ikke, siger Benny Larsen.

Analysen rummer adskillige andre spareforslag.

Flere nyheder fra TV2 Nord