FOA fortsætter strejke

Det lykkedes ikke FOA og Danske Regioner at lave ny overenskomst for forbundets 21.000 medlemmer, der arbejder i regionerne.

FOA's medlemmer i landets regioner fortsætter strejken. Forbundet og Danske Regioner opgav natten til fredag at enes om nye overenskomster for 21.000 portører, sosu'er og andre ansatte i landets fem regioner.

FOA har i øjeblikket 4300 medlemmer i strejke, men den kan blive udvidet, advarer forbundets formand Dennis Kristensen.

- Vi havde allerede indkaldt vores hovedbestyrelse til fredag formiddag, og der vil vi nu tage stilling til, om strejken skal udvides og ikke - som håbet - et forlig, siger Dennis Kristensen.

En optrapning af strejken kan begynde fire uger efter, forbundet har varslet det.

Det var uenighed om procenterne, der fik forhandlingerne til at bryde sammen. FOA har længe krævet treårige overenskomster til 15 procent, men skrev mandag under på en aftale med kommunerne, der giver omkring 13,9 procent.

FOA's formand Dennis Kristensen peger på, at der vil blive for stor forskel på FOA's medlemmer i kommuner og regioner, hvis forbundet siger ja til arbejdsgivernes tilbud.

Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner, ærgrer sig over, at det ikke lykkes at finde en løsning. Arbejdsgiverne var nemlig klar med et godt tilbud.

- Vi har løftet tilbuddet til 13,2 procent med alt, hvad vi kunne feje op i hjørnerne af forskellige tillæg. Det var tilsyneladende ikke tilstrækkeligt. Vi må derfor give stafetten videre til andre, der må se, hvad der skal gøres, sagde Bent Hansen.

Betyder det, at det nu kun er partierne på Christiansborg, der kan stoppe konflikten ved et indgreb?

- Vi må se, hvad konsekvenserne bliver. Lige nu kan vi bare konstatere, at tilbuddet ikke var godt nok, og at strejken fortsætter, sagde Bent Hansen.

Regionerne skal tirsdag forsøge igen, når de 11 forbund i Sundhedskartellet skal møder op til nye forhandlinger. Kartellet, der blandt andre organiserer sygeplejersker, jordemødre og bioanalytikere, strejker for at få 15 procent over tre år. Det har Danske Regioner hidtil afvist, men efter pinse prøver forhandlerne altså igen.
/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland