FOA-medlemmer frustrerede

FOAs medlemmer på sygehusene er frustrerede. I nat måtte deres fagforening nemlig opgive at forhandle sig til de samme lønstigninger, som FOA-medlemmerne i kommunerne får. Så nu fortsætter den over tre uger lange konflikt.

Nattens sammenbrud i forhandlingerne mellem FOA og Danske Regioner har været det helt store diskussionsemne i kælderen under Aalborg Sygehus i dag.

Og det var svært for medlemmerne af FOA at forstå, at regionerne kun tilbød 13,2 procent, når man i kommunerne har tilbudt næsten 14 procent.

- Jeg blev ked af det og skuffet, da jeg hørte det. For hvorfor sætter de ikke mere pris på vores arbejdskraft, siger strejkende SOSU-assisten Tove Andersen fra Stericentralen på Aalborg Sygehus Syd.

Med nattens sammenbrud fortsætter konflikten til regeringen griber ind - eller en af parterne er møre.

- Men medlemmerne er ikke trætte - selv om det er hårdt at arbejde i nødberedskab. Nej, de er klar til at fortsætte konflikten, siger fællestillidsrepræsentant for alle FOA-medlemmer på Aalborg Sygehus, Kirsten Jensen.

Alternativet er at acceptere en lavere lønstigning end i kommunerne. Men det er uholdbart, siger de strejkende.

- Så søger mange ud i kommunerne for at få mere i løn, mener Tove Andersen - og får opbakniong fra sin tillidsmand:

- Så frygter jeg, at de søger ud i kommunerne. Og gør de det, kommer sygehusene til at mangle arbejdskraft, siger Kirsten Jensen.

Flere nyheder fra TV2 Nord