Fodbold bygger bro

Til Dana Cup er der besøg af to hold fra de tidligere Dansk-Vestindiske Øer. Holdene er i Danmark for at bygge bro forud for 100-årsdagen for salget af øerne.

De tidligere Dansk-Vestindiske Øer har to hold med til årets Dana Cup i Hjørring. Holdene er blandt andet taget til Danmark for at bygge bro før 100-årsdagen for salget af øerne næste år. St. Croix’s U13-hold spillede torsdag mod Norge, og for dem er det første gang, at de er i Danmark.

- Det har været virkelig sjovt at hænge ud med mine venner. Bare det at være her er fantastisk, siger Elton Richards fra St. Croix.

Det er danske Leif Clemens Pedersen, som har fået arrangeret, at vestinderne er kommet til Hjørring. Han bor på St. Croix, hvor han arbejder som guide, og så har han stiftet en organisation, hvis formål er at skabe forståelse mellem Danmark og Jomfruøerne igennem fodbolden.

Når Dana Cup er slut, så bliver spillerne fra St. Croix i Hjørring, hvor de skal bo privat ved folk i en uge. Næste år bytter man så rundt, og sender to hold fra Nordjylland til St. Croix.


Seneste nyt

fra Nordjylland