Fodboldspillere vrede over løn på 3.400 om måneden

Klubberne vil udnytte spillernes passion for fodbold, hvis Divisionsforeningen får forslag igennem.

Bolden er givet op til konflikt på grønsværen, når klubber og fodboldspillere i disse dage forhandler ny overenskomst. Det skriver Avisen.dk.

På den ene side står klubberne, der vil give spillerne friere rammer til at træne efter arbejdstiden. På den anden side står spillerne, der ikke vil træne så meget som et hovedstød uden at få løn for det.

Blandt dem er Jeppe Curth, angriber for Viborg FF, der sidder med ved forhandlingsbordet.

- Klubberne vil med det nye forslag have, at nogle af os skal træne ubegrænset for 3.400 om måneden. Det holder ikke, siger fodboldspilleren til Avisen.dk.

Forslaget er en af grundene til, at der er varslet konflikt. Flere fodboldfans frygter, at konflikten vil udsætte starten på sæsonen i år.

Det er en ændring af kontrakttyperne, der er årsagen til kritikken fra den tidligere AaB-stjerne.

Klubbernes arbejdsgiverorganisation, Divionsforeningen vil droppe deltidsansættelse, og det betyder, at mange spillere vil gå fra 9.300 om måneden til 3.400 kroner.

- Når klubberne skal forhandle nye kontrakter med de tidligere deltidsansatte spillere, så ryger de her spillere ned i den gruppe, der nu kun har krav på 3.400 kroner om måneden, advarer Jeppe Curth.

Divisionsforeningen afviser kritikken. Direktør Claus Thomsen mener, at lønningerne vil regulere sig selv.

- Vi skal huske, at de 3.400 er mindstelønnen. Hvis en spiller førhen har tjent 9.300 på deltidskontrakt, vil han formegentlig tjene det samme igen på en semi-professionel kontrakt. Ellers vil der jo bare være en anden klub, der tilbyder ham en bedre løn, siger han til Avisen.dk.

Oveni forslaget om at droppe deltidskontrakten, vil Divisionsforeningen gøre det tilladt for spillerne at træne udover den tid, de får løn for.

- I værste fald, kan det betyde, at spillere, der får 3.400 om måneden skal arbejde fuldtid. Klubberne udnytter spillernes passion for sporten til at løndumpe dem, siger Jeppe Curth til Avisen.dk.

Ifølge Jeppe Curth skal spillere på semi-professionelle kontrakter være sikret mod, at klubben ikke bare lægger træning ind klokken ni om formiddagen, så det bliver vanskeligt at have et arbejde ved siden af.


Seneste nyt

fra Nordjylland