Fødevarefortælling skal trække gastroturister til Nordjylland

Fødevareoplevelserne i Nordjylland og langs hele vestkysten skal styrkes og synliggøres mere, mener flere turistatkører. Derfor lanceres nu en fælles fødevarefortælling

Vestkysten er fyldt med gode fødevareoplevelser og har en lang tradition for fiskeri og produktion af fødevarer.  Desværre har det ikke altid fået den opmærksomhed, som de fortjener, føler man hos flere nordjyske turistaktører. 

Et projekt udarbejdet af Partnerskab for Vestkystturisme, Dansk Kyst- og Naturturisme og lokale aktører langs vestkysten derfor i løbet af det seneste år udvalgt 15 fødevarehotspots langs vestkysten, hvor de unikke fødevareoplevelser er blevet styrket og synliggjort, og som nu tilsammen udgør en fælles fødevarefortælling for hele vestkysten.

Fem af de udvalgte hotspots er Skagen, Hirtshals, Løkken, Jammerbugten og Hanstholm. Fortællingen om området kredser blandt andet om fiskeriet og lystfiskeriet, de friske fisk og skaldyr tilberedt på lokale restauranter, solgt i butikker eller på havnen.

- Det fælles fødevareprojekt har været med til at binde vestkysten sammen fra nord til syd. Det har kun været muligt, fordi vi har arbejdet sammen for at samle vores individuelle styrker under en stor paraply, siger Anna Oosterhoof, turismeudviklingschef i Hjørring Kommune.

- Markedsføringsmaterialet er fremover et godt redskab til at sætte fortsat fokus på vores mange styrker, som ikke tidligere har været kommunikeret tilstrækkeligt i Nordjylland. Der er for eksempel ikke mange, der er klar over, at der findes en række spændende gourmetrestauranter i kystbyerne. Det er ikke umiddelbart noget, mange forbinder med vestkysten. Derfor skal vi nu ud og gøre de lokale producenter til gode ambassadører for vestkysten, så alle bliver klogere på, hvad vi har og kan.

 
 
Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme

Professionelt reklamemateriale

Siden projektets start er de 15 udvalgte områders fødevare-DNA blevet gennemarbejdet, hvilket har tegnet et tydeligt billede af, hvilke fødevarehistorier de hver især rummer. 

- Det har allerede haft en positiv effekt, fordi den fælles fødevarefortælling er med til at sætte den jyske vestkyst på verdenskortet for smagsoplevelser i høj klasse. Målet er at tiltrække foodies og få dem til at bevæge sig langs vestkysten for at udforske alle de unikke fødevareoplevelser, der findes, siger Sisse Wildt, som er kommunikationschef hos Dansk Kyst- og Naturturisme.

Foruden de udvalgte fødevarehotspots er et resultat af projektet et fælles, professionelt materiale, som er frit tilgængeligt for enhver, der ønsker at bruge det til synliggørelse af fødevareoplevelser langs vestkysten. Materialet inkluderer både film, billeder, grafik og en udførlig beskrivelse af hvert enkelt hotspots særegne fødevarer og kultur.

Det komplette materiale er udarbejdet på både dansk, engelsk og tysk.


Seneste nyt

fra Nordjylland