Fødevarestyrelsen indrømmer fejl: Vi konfiskerede ingen fisk på Gjøl

Den 7. december var fødevarestyrelsen på Razzia ved Willi Svendsen på Gjøl. Efterfølgende meddelte styrelsen, at de havde konfiskeret fisk fra en uhygiejnisk fiskebutik. Det var kun delvist rigtig.

Ål, ørred og laks fylder godt op i Willi Svendsens frysere på Gjøl. Han fik den 7. december besøg af Fødevarestyrelsen, der mener, at han sælger fisk fra sin ejendom. Fisk der har været udsat for meget uhygiejniske forhold.

Fødevarestyrelsen offentligjorde dagen efter razziaen oplysninger fra aktionen på deres hjemmeside.

- Jeg synes, det er noget pis af dem at komme her og sige en ting til mig, og så skrive noget helt andet på deres hjemmeside, siger Willy Svendsen fra Gjøl.

Se indslaget her: 

Det er højsæson for salg af varer fra uautoriserede hjemmeslagtere. En af dem der i december har haft besøg af Fødevarestyrelsen er Willi Svendsen fra Gjøl.

 Styrelsen skriver d. 8 december på deres hjemmeside, at de har konfiskeret 40 kilo ål og 50 kilo fisk. Det erkender Fødevarestyrelsen var en fejl. Willi Svendsen har nemlig fået de mange kilo fisk frigivet til privat brug.

- Der er sket et kommunikationsbrist mellem dem, der har været ude på stedet, og dem der har sendt informationer ud. Men det ændrer ikke på, at der var meget uhygiejniske forhold på stedet, og at vedkommende erkendte, at der havde foregået salg, siger Henriette Mynster fra Fødevarestyrelsens rejsehold.

Fødevarestyrelsen anbefaler derfor stadig, at man smider alt fisk, man skulle have købt på ejendommen ud, da det kan være sundhedsskadeligt.

Om der falder snaktioner i sagen afgøre Fødevarestyrelsen først i det nye år.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland