Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter ved Sæby

Fødevarestyrelsen har lukket en slagter på adressen Fredborgvej 26 ved Sæby. Stedet var ikke godkendt.

Hvis du har købt kød fra en slagter på adressen Fredborgvej 26 ved Sæby, skal du levere varerne tilbage eller smide dem ud. Sådan lyder anbefalingen fra Fødevarestyrelsens Rejsehold, der fredag lukkede en ulovlig slagter på adressen.

- Det tager vi meget alvorligt, for det er jo fødevaresikkerheden vi snakker om. Har dyret været medicineret eller syg, og det går videre til forbrugeren, så er der fare for sundheden, siger Tilsynsførende ved Fødevarerejseholdet Henrik Larsen til TV2 Nord.

Salget af fødevarer fra adressen, blandt andet vildtleverpostej, svinekød og oksekød har ikke været registreret hos Fødevarestyrelsen. Stedet var slet ikke godkendt som fødevarevirksomhed, og der var derfor ingen kontrol af fødevarerne. Desuden var kødet på stedet ikke mærket, det kunne ikke spores, og Fødevarerejseholdet kunne ikke få oplyst, hvor kødet kom fra.

- Vi har en idé om, at det har foregået i et stykke tid, men vi kan ikke komme det nærmere, og vi kan ikke få det oplyst, forklarer Henrik Larsen.

På ejendommen fandt Rejseholdet en halvprofessionel slagterbutik med både opskæringslokale og kølerum. I kølerummet hang to halve oksekroppe. Ejeren af den ulovlige slagter på Fredborgvej 26 kan nu se frem til en bøde for sin omgang med fødevarer.


Seneste nyt

fra Nordjylland