Følg Kronprinsen på Salto

Kronprins Frederik skyder Royal Run i Aalborg i gang kl. 9.00 i dag, og på TV2 Nord Salto er vi med hele vejen fra kl. 8.00 til 11.00 fra den store royale løbe-event i Aalborg.

Aalborg er startby på Kronprinsen store løbedag, hvor han sammen med danskerne fejrer sin 50 års fødselsdag ved at købe one-mile i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense. Han slutter med 10 kilometer i København i aften.

I Aalborg er mere end 9.000 meldt til Royal Run. Her løbes der både one-mile (1,609 km.) og 10 kilometer. Start og mål er ved Utzon Centret på havnefronten i Aalborg. Her er TV2 Nords reportere Mette Kristensen og Rene Ryom på plads, så seerne kan komme helt tæt på Kronprinsen og den nordjyske løbefest.

I studiet vil Ingrid Buch guide seerne igennem 3 timers direkte tv i selskab med de to royale medkommentatorer, Aalborgs tidligere viceborgmester Peter Reinau og TV2 Nords royale seerkommentator Signe Segel.

Kronpris Frederik overraskede elever

Kronprinsen lander i Aalborg kl. 8.50. Her modtages han af Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen, Christian Pedersen fra DIF og Per Frost Henriksen fra DGI.

Efter velkomsten på scenen ved Utzon Centret får Kronprinsen sin helt egen fødselsdagssang. Den er skrevet til lejligheden af unge fra Fristedet i Aalborg. De unge er selv på scenen og synger den nye sang for kronprinsen, inden han skyder målet i gang. Kronprinsen løber med i børneløbet i Aalborg, og når han kommer i mål vil han besøge aktivitetsområderne, inden han haster videre til Aarhus, som er dagens løbe-by nummer to.

Unge fra Fristedet i Aalborg har skrevet en ny fødselsdagssang til kronprinsen. Mandag får de lov at opføre sangen for fødselsdagsbarnet selv.

Selv om Kronprinsen forlader Aalborg fortsætter løbefesten og sendingen på TV2 Nord Salto.

Mere end 9.000 løbere er meldt til Royal Run i Aalborg, og på landsplan er der 70.500 løbere meldt til.


Seneste nyt

fra Nordjylland