"Først turde jeg ikke improvisere, men nu spiller jeg løs"

Hørby Efterskole har hele weekenden været fuld af musikalske toner. Kulturskolerne i Nordjylland har holdt musikcamp,der skulle udfordre de unge.

Når børn og unge begynder at interessere sig for musik og måske ligefrem spille sammen, så skal det ikke kun være eksisterende og kendt musik, de skal spille. De unge skal også selv turde at komponere og improvisere. Det er i hvert fald filosofien bag MusikCamp Nord, der hele weekenden har fået Hørby Efterskole til at genlyde af af nye musikalske toner.

- At spille rytmisk musik sammen er en helt særlig måde at være sammen på, og dét håber jeg, at vi kan give videre til eleverne i løbet af denne musikcamp, siger Lasse Baggenæs, der til daglig er afdelingsleder på Musikskolen i Frederikshavn Kommune. 

 
 

Kulturskolerne i Nordjylland står bag campen på Hørby Efterskole, der er for unge i alderen fra 12 til 17 år. Weekenden er bygget op over tre forskellige workshops: improvisation, sangskrivning og e-musik.

- Alt for mange unge, der spiller rytmisk musik, sidder alene derhjemme med en guitar eller en computer – vi vil gerne tilbyde dem et alternativ og et fællesskab. På vores camp giver vi plads til eksperimenter med både form og indhold, og vi håber på sigt at være med til at skabe flere rytmiske musikmiljøer i det nordjyske, fortæller Lasse Baggenæs. 

Anastasia Hayles fra Frederikshavn er én af de 50 unge, der er med på musikcamp på Hørby Efterskole. 
Anastasia Hayles fra Frederikshavn er én af de 50 unge, der er med på musikcamp på Hørby Efterskole. 

I alt 50 unge fra hele regionen er med. Og særligt det at improvisere er grænseoverkridende. 

- Altså først tænkte jeg, at jeg ikke turde improvisere. Men nu spiller jeg bare, og det er bare mega fedt, fortæller Anastasia Hayles fra Frederikshavn. 

Ud over musikken, så har de sociale relationer i løbet af weekenden også stor betydning for de unge. 

- Det at møde andre unge, som har den samme interesse for musikken, det er bare et fedt miljø at være i, fortæller Anastasia Hayles fra Frederikshavn. 


Seneste nyt

fra Nordjylland