Første arbejdsdag i Nordjylland samlede beredskab

00:22

11 kommuners beredskaber er blevet lagt sammen og det er frem over Nordjyllands Beredskab, der rykker ud, når en nordjyde ringer 1-1-2.

Nordjylland har etableret ét beredskab for hele regionen og det nye samlede beredskab bliver et af landets største og kommer til at betjene mere end 580.000 nordjyder. I praksis er der oprettet fire operative klynger med én fælles beredskabsdirektør og fælles bestyrelse.

Siden kravet om sammenlægning af landets beredskaber blev kendt har de 11 nordjyske kommuner arbejdet på højtryk for at gøre det nye § 60-selskab, Nordjyllands Beredskab, klar til den 1. januar 2016.

- Alle har arbejdet hårdt for få Nordjyllands Beredskab klart til sikker drift 1. januar. Der har været mange forhandlinger, ting der skulle undersøges og regnes på, men jeg synes, at det er lykkedes.  Dit lokale beredskab er blevet større og det hedder noget andet, men som borger kan du stadig være sikker på, at vi løser den samme opgave tæt på dig, som tilfældet har været i de 11 kommunale beredskaber, fortæller Bjarne Grøn, direktør for det nye samlede Nordjyllands Beredskab.

- Perspektiverne i et samlet Nordjyllands Beredskab er store. Det nye Nordjyllands Beredskab giver mulighed for, at man nu kan udnytte de mange kompetencer, der er inden for de kommunale beredskaber i Nordjylland, på optimal vis, udnytte materiel bedre og sikre fokus på kvaliteten i forhold til rettidig indsats. Herunder også ved meget store hændelser, hvor det Nordjyllands Beredskab kan sikre indsatsledelse og koordinering på tværs, udtaler Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune og nyvalgt bestyrelsesformand for Nordjyllands Beredskab.

I den aftale, der er indgået for Nordjyllands Beredskab, har der været lagt stor vægt på, at der ikke må ske forringelser i beredskabernes udrykningstid.

- Dette punkt har været afgørende for kommunerne, for at sikre samme gode tryghed for borgerne som hidtil udtaler, understreger Hans Ejner Bertelsen, borgmester for Morsø kommune og nyvalgt næstformand for Nordjyllands Beredskab.
 

Flere nyheder fra TV2 Nord