Første byggeri på Stigsborg: 400 nye boliger ned til Limfjorden

En aftale for det første boligprojekt på Stigsborg Brygge i Nørresundby er faldet på plads - fire nye boligkarréer giver 400 nye ejer- og lejeboliger med god beliggenhed.

400 nye boliger er nu officielt på vej i det nye byområde i Nørresundby, Stigsborg Brygge. 

Det er pensionsselskabet PFA, der sammen med A- Enggaard A/S begynder at opføre fire boligkarréer på tilsammen 35.000 kvadratmeter efter at have købt det store område for 188 millioner kroner i september 2017. 

Udover de mange nye ejer- og lejeboliger vil området også komme til at rumme både folkeskole, plejehjem, daginstitutioner, stor bypark og forskelligt erhverv.

- Vi har igangsat en del aktiviteter i Aalborg de seneste år. Byen er inde i en meget positiv udvikling, og konkret gik vi jo for knap et år siden direkte ind og blev medejer af Stigsborg P/S. Nu foretager vi så den første store investering i området, forklarer ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn. 

- Vi ser Stigsborg Havnefront som noget helt enestående på grund af arealets størrelse og beliggenhed. Det bliver en by i byen med egen folkeskole, detailhandel mv. og også en by med stor diversitet i befolkningssammensætningen. Det har vi gode erfaringer med også fra andre steder i landet, fortsætter Michael Bruhn.

Første spadestik inden sommer

De nye boligejendomme bliver på 4-6 etager og rummer et godt miks af ejer- og lejeboliger. Konkret skal der bygges fire boligkarréer, der adskilles af lokalveje, og med hver deres fællesskaber omkring indre gårdrum.

Ejendommene bliver nabo til Aalborg Kommunes By- og Landskabsforvaltning mod vest, og mod nord skal Aalborgs nye folkeskole bygges. Grunden grænser også op til Limfjorden og en stor del af de kommende beboere vil således få fjordudsigt mod syd.

 
 
Foto: PR

Byggeriet bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af den godt 50 hektar store bydel. Der mangler dog stadig en færdig lokalplan for området, og det betyder, at PFA og A. Enggard først kan sætte spaden i jorden i første halvår 2019. 

Herefter vil der sandsynligvis gå halvandet til to år, før de første beboere kan flytte ind i de nye ejendomme.

Stigsborg Havnefront

  • Stigsborg Havnefront er et af Danmarks største kystnære byudviklingsprojekter med et samlet areal på 49,4 hektar.
  • Området forventes færdigudviklet inden for de kommende 25-30 år med 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere.
  • Aalborgs nye bydel er placeret på Nørresundbysiden øst for Limjordsbroen og vil primært bestå af leje- og ejerboliger i 4-6 etagers højde samt town-houses/rækkehuse i 2-4 etagers højde.
  • Offentlige institutioner såsom skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (cafeer, mindre detailhandel etc.) vil også få plads i området.

Seneste nyt

fra Nordjylland