Sjældenhed: Læsøbeboer vil i Folketinget

Når valget til Folketinget inden for nær fremtid skal stå, bliver det med noget så sjældent som med en Læsøborger på stemmesedlen.

84 nordjyske kandidater en nu klar til at være med i kampen om de eftertragtede pladser på Christiansborg.

Tirsdag har Det Konservative Folkeparti offentliggjort, at de opstiller Karsten Skov Petersen, og særligt denne kandidat er lidt anderledes end mange andre.

Karsten Skov Petersen er bosat på Læsø, og i følge TV2 Nords oplysninger, så er det kun tredje gang i danmarkshistorien, at en borger på Læsø melder sit kandidatur.

Udover nu at være folketingskandidat er Karsten Skov Petersen uddannet skibsfører, og han arbejder som styrmand på Læsøfærgen. 

Og netop færgeforbindelsen til Frederikshavn skinner også igennem på den nyslåede kandidats politiske dagsorden.

- For Det Konservative Folkeparti er det helt afgørende, at vi sikrer borgerne og virksomhederne på Læsø gode forbindelser til fastlandet. Færgefarten er vores livsnerve. Derfor skal vi sikre hyppige afgange til en rimelig pris. Det vil jeg arbejde for, hvis jeg bliver valgt til Folketinget. Men det betyder også meget for mig, at turismen og erhvervslivet har gode vilkår på Læsø, siger Karsten Skov Petersen, ny folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i en pressemeddelelse. 

62-årige Karsten Skov Petersen har tidligere stillet op til både byråd og regionsråd.

Han er den tiende kandidat, som Det Konservative Folkeparti opstiller i Nordjylland.

- Det er første gang, at vi stiller med en lokal kandidat på Læsø til et folketingsvalg. Det gør vi i respekt for Læsø-borgerne. Læsø bliver alt for ofte overset i det store billede, men Læsø er bare noget helt særligt. Derfor fortjener Læsø sin helt egen talsmand, som kan tale Læsøs sag i folketinget. Det vil vi gerne være med til at sikre, siger Claus Bunk, der er formand for Det Konservative Folkeparti i Nordjylland.

En af de andre Læsø-bosatte kandidater gennem tiderne er Niels Bangsbo Andersen, der var arkitekt.

Han sad i sin tid i kommunalbestyrelsen gennem en lang årrække for De Grønne, og han prøvede at komme i Folketinget i både 1987, 1988 og 1990. 

I 1988 var han tættest på med 369 stemmer. 

Torsten B. Jakobsen stillede i 2007 op for det Radikale Venstre i Frederikshavn-kredsen, da han boede på Læsø. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland