For første gang i Nordjylland: Kreatør gav kursus i kongelige blomster

02:19

Kongelig hofleverandør i blomster, Bjarne Als, gav søndag 15 kursusdeltagere tips og tricks til de ultimative blomsterdekorationer. Kurset i Aalborg er det første, som Bjarne Als står for i Nordjylland.

Søndag fik 15 kursusdeltagere gode tips fra selveste den kongelige hofleverandør i blomster, Bjarne Als fra Bering House of Flowers.

Det kan umiddelbart se legende let ud sådan at binde sin egen buket. Men når underviseren hedder Bjarne Als, kan det godt blive en udfordring at følge med.

Det opdagede de 15 kursusdeltagere, der søndag fik kyndig undervisning af selveste den kongelige hofleverandør i blomster på et kursus i Aalborg.

- Selvfølgelig kan det være svært, men alle skal også gå hjem og føle de har en god ting med, sagde Bjarne Als fra Bering House of Flowers.

Det er første gang, han giver et kursus for private i Nordjylland. Tidligere har han blandt andet lavet storslåede juleudsmykninger på Voergaard Slot, men denne søndag var rammerne og kreationerne lidt mere beskedne - dog stadig med en klar Bering-signatur.

Inspiration til mere end fire grene

Kurset var arrangeret af Lotte Schou, der har Schou Blomster i Aalborg.

- Det er så stort, så jeg slet ikke kan få armene ned, lød det fra arrangøren selv på dagen.

- Jeg havde alt og vinde og intet at tabe. Så jeg spurgte ham bare, om han havde lyst til at lave et samarbejde med mig, forklarede Lotte Schou.

Hver kursist havde betalt 2500 kroner for at være med til kurset, og udover deres egne kreationer fra dagen er det også håbet, at de går hjem med en masse inspiration.

- Mange har haft en have især i år i fuldt flor - og nu kan de gå hjem og træne og øve og arrangere deres blomster noget mere i stedet for at klippe fire grene af og sætte i en vase, sagde Lotte Schou.

Hun og Bjarne Als planlægger endnu et kursus, som formentlig vil blive afholdt til påske næste år.

Flere nyheder fra TV2 Nord