Ægtepar holder liv i Hobro Værft: Første skib i 44 år er nu søsat

Et ægtepar har i flere år kæmpet for at holde liv i Hobro Værft. Lørdag var en af de helt store dage, fordi væftet kunne søsætte første nybyggede skib i 44 år.

Ægteparret Lene og Peter Leth er igennem flere år gået mod strømmen, og sammen har de kæmpet for at holde liv i Hobro Værft. Anstrengelserne kom lørdag til en foreløbig kulmination, da parret kunne søsættes den første nybygning i 44 år fra Hobro Værft. 

- Det er rigtig stort. I min tid er det jo det eneste, vi har gjort af den slags. Selvom vi har lavet store restaureringer, så er det her alligevel kæmpestort, lyder det fra en stolt Peter Leth, ejer af Hobro Værft. 

Nybygningen drejer sig om en kopi af Danmarks første lystfartøj, Lystkutteren Caroline, som blev bygget af den navnkundige skibsbygmester og konstruktør Eggert Benzon i 1866.

Lystkutteren Caroline deltog samme år i den første kapsejlads der blev afviklet i Danmark for lystfartøjer.

Skibet blev søsat fra Hobro Havn lørdag klokken 14, og til manges store lettelse var det med succes.

- Det er jeg 100 procent meget glad for. Jeg har hørt nogle varsler om, at den også er fuldstændig tæt. Det er jo en stor gevinst, for man går jo hele tiden og tænker, om det nu er lykkedes, siger Peter Leth. 

Manden bag projektet og nybygningen er den maritime historiker Asger Nørlund Christensen. Derfor var han naturligvis også til stede, da skibet blev navngivet på traditionel vis med flaske, flag og tudehorn. En foreløbig milepæl i et langt projekt. 

- Hele det sidste års tid har vi jo planket hele skibet op og lagt nyt dæk på den, og vi er nu klar til at isætte de motorer, der skal i den, sætte rigge op og afslutte opgaven, forklarer Peter Leth.

 

Seneste nyt

fra Nordjylland