Første spadestik: Danmarks første fælles vagtcentral bliver nordjysk

Foto: Thomas Gaardsmand

01:44

Den første fælles vagtcentral i Danmark fik startskuddet i dag, da første spadestik til Nordjyllands nye vagtcentral blev taget. Her skal Nordjyllands Beredskab, Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Falck nu til at samarbejde og styrke det faglige miljø.

1 af 2

Et samarbejde mellem Nordjyllands Beredskab, Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Falck bliver det første af sin slags i Danmark.

Nordjylland er det første sted i Danmark, hvor så mange aktører på beredskabsområdet er gået sammen for at etablere en fælles vagtcentral. Nordjyllands Beredskab, Region Nordjylland, Aalborg Kommune og Falck flytter under samme tag på Hjulmagervej 20 i Aalborg til september.

Det første alternative ”spadestik” til ombygningen af den bygning, der skal huse vagtcentralen, blev taget i dag, da Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup Larsen (S), formand for Nordjyllands Beredskab, Arne Boelt (S), regionrådsformand, Ulla Astman (S) og vicepresident for brand i Falck, Diana Sørensen, afslørede det skilt, der viser, at de fire aktører flytter sammen.

- Jeg tror, man vil opleve, at beredskabet kommer til at hænge bedre sammen, at man vil opleve, at tingene bliver tænkt mere sammen inde bagved, og at der sker en bedre koordinering så alt i alt, at man vil opleve, at tingene de glider nemmere, fortæller regionsrådsformand, Ulla Astman (S). 

Læs også Vagtcentral bliver 1,2 millioner kroner dyrere

Formålet med vagtcentralen er at skabe et fagfællesskab, der både er til gavn for borgerne, men også for de ansatte i de fire afdelinger.

- Uanset om det er på ambulancesiden, eller om det er på brand, eller hvad pokker det er, så betyder det jo, at borgerne får den bedste mulighed for behandling overhovedet, ved at vi samler kræfterne ét sted, og ved at vi kan sende de rigtige køretøjer og ved, at vi kan hjælpe hinanden når det brænder på, siger Arne Boelt (S), formand for Nordjyllands Beredskab.

Den fælles vagtcentral skal styrke det faglige miljø, skabe synergieffekter og nye samarbejdsmuligheder. På den korte bane er der penge at spare gennem et bofællesskab, blandt andet på strømforsyning, adgangskontrol, husleje og mødelokaler. 

Læs også Lig fundet i vandet ved Læsø

Flere nyheder fra TV2 Nord