Første spadestik er taget: Godsbanen er snart fuldendt

Om to år er de sidste byggerier på Aalborgs gamle godsbaneareal færdige. Til den tid har man en ny bydel med uddannelsesinstitutioner, butikker, hotel og boliger i alle prisklasser.

Der blev skålet, ønsket tillykke og taget det obligatoriske og symbolske spadestik onsdag formiddag på det gamle godsbaneareal i Aalborg. Her greb borgmester og tre bygherrer hver deres spade for at skyde sidste etape af byggeriet på godsbanearealet i gang.

Gennem de seneste år er der skudt uddannelsesinstitutioner, en dagligvarebutik og masser af lejligheder op i området. De sidste byggerier kommer til at rumme 247 lejligheder og et hotel.

- Siden 2009 har vi haft en fremgang i antallet af overnatninger på 19 procent i Aalborg. Vi vil gerne styrke os som kongres- og turistby, så vi har brug for flere hoteller, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (Socialdemokratiet).

quote Min store frygt var, at Aalborg skulle blvie et sted, hvor almindelige mennesker ikke havde råd til at bo. Derfor er det vigtigt, at man får bygget nogle bolige i en prisklasse, hvor almindelige mennesker har råd til at bo.

Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune

De 247 nye lejligheder, som bliver i forskellige størrelser på 2, 3 eller 4 værelser, bliver lejeboliger til priser, hvor de fleste kan være med. Det er ifølge borgmesteren et godt supplement til de mange dyrere ejerlejligheder, som skyder op på attraktive og centrale placeringer i Aalborg.

- Min store frygt var, at Aalborg skulle blive et sted, hvor almindelige mennesker ikke havde råd til at bo. Derfor er det vigtigt, at man får bygget nogle boliger i en prisklasse, hvor almindelige mennesker har råd til at bo. De boliger, der bliver bygget her, er nogle forholdsvis billige boliger, som rigtig mange kan komme i nærheden af. Det synes jeg er en rigtig god ting, siger Thomas Kastrup-Larsen. 

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard har været med siden byggerierne på godsbanearealet begyndte, og direktøren, som også var klar med spaden onsdag formiddag, glæder sig over, at projektet snart er fuldendt.

- Det her bliver bestemt skønt at være med til at afslutte, så det er vi glade for, siger direktør i A. Enggaard, Asger Enggaard.

Det var oprindelig DSB, som ejede arealet, der fremlagde en visionær og storstilet plan for områdets forvandling for Aalborg Kommune. Planen var, at området som en ny bydel skulle bidrage til at skabe værdi for hele Aalborg. Men uddannelsesinstitutioner, butikker, boliger og hotel, mener Asger Enggaard, at man har opnået præcis det, der var planen.

- Jeg synes, at alt det man kunne drømme om i den gode bydel, det er lykkedes at få herned. Og det skyldes i langt hen ad vejen det samarbejde, DSB havde med Aalborg Kommune, siger Asger Enggaard.

Ifølge planen vil det tage et par år, inden sidste etape er helt færdigt og indflytningsklar. Først bygges hotellet, og dernæst bygges det tre lejlighedskomplekser et ad gangen. 

De seneste år er boliger, butikker og uddannelsesinstitutioner skudt op på godsbanearealet i Aalborg. Nu er der taget første spadestik til de sidste bygninger på området, som både får lejligheder og et nyt hotel.

Seneste nyt

fra Nordjylland