Første spadestik på Budolfi Plads er taget

Omdannelsen af Budolfi Plads er nu for alvor i gang efter at første spadestik er taget i selskab med både rådmand og borgmester.

Pladsen har længe lignet en byggeplads. Men først mandag blev det første officielle spadsestik taget til fremtidens Budolfi plads. 

Budolfi Plads bliver til et nyt og levende byrum for pladsens beboere og besøgende.

- Efter et godt og konstruktivt samarbejde med Aalborg Kommune, NCC og deres rådgivere er vi meget glade for, at byggetilladelsen nu er i hus. Vi har efter en planmæssig nedbrydning set frem til at komme i gang med byggeriet af den kommende Budolfi Plads, siger Kristian Højsleth, direktør for bygherren Budolfi Plads A/S.

Til den første gravning til det nye byggeri var rådmand Hans Henrik Henriksen og borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen. 

- Omdannelsen af Budolfi Plads bliver fantastisk for Aalborg Midtby og de mange mennesker, der færdes og bor i området. Et tidligere område med mange mursten og meget beton bliver til et levende, smukt og spændende byrum. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge arbejdet og til, at vi kan tage området i brug, siger Thomas Kastrup-Larsen i en pressemeddelelse. 

Byggeområdet er på 7.200 kvadratmeter, hvor der skal etableres et grønt byrum oven på et parkeringsanlæg med omkring 140 pladser. Pladsen bliver indrammet af bygninger med butikker, caféer, restauranter, en Rema1000-butik og 31 lejligheder. 


Seneste nyt

fra Nordjylland